Eerstelijns Psychologen Collectief

Welkom op de website van het Eerstelijns Psychologen Collectief.   Binnenkort wordt deze website helemaal bijgewerkt!

Veel mensen lopen tijdens hun leven tegen problemen aan waar ze zelf niet kunnen uit komen. Een psycholoog kan dan uitkomst bieden. In de praktijken van het EPC zien wij veel voorkomende problemen als burn-out, depressie, angst en relatieproblemen. Maar ook mensen die een traumatische ervaring hebben gehad. Ook met andere psychische problemen kunt u natuurlijk bij ons terecht. Hoewel de stap naar een psycholoog moeilijk kan zijn, is het vaak wel de juiste stap. Het EPC is laagdrempelig en professioneel. U kunt bij ons terecht voor onderzoek, behandeling en begeleiding voor kinderen, jeugdigen, volwassenen en (echt)paren. Wij bieden zowel eerstelijns als tweedelijns hulp als psychotherapie. Er werken vier psychologen binnen het EPC, een van hen is tevens psychotherapeute. Momenteel zijn er drie locaties in Bergen op Zoom en één in Roosendaal.

Heeft u het gevoel dat uw leven niet zo verloopt als u graag zou willen ? Meldt u dan aan, wij helpen u graag een stap verder!

Het Eerstelijns Psychologen Collectief ( het EPC)  is een samenwerkingsverband van vrijgevestigde gz-psychologen en psychotherapeuten in Bergen op Zoom. Een aantal psychologen in Bergen op Zoom werkten samen op het gebied van contact met verwijzers, verwijzingen naar elkaar toe en het bespreken van behandelingen. In 1989 besloten zij zich als het EPC te presenteren.  Door de samenwerking werd de kwaliteit van de zorg en het hulpaanbod vergroot. Het EPC groeide vrij snel tot de huidige omvang van zeven psychologen.  Regelmatig vindt er overleg plaats over praktijkvraagstukken en over, na toestemming van cliënt, behandelingen. Nog steeds leidt dit samenwerkingsverband tot verdere professionalisering, kwaliteitsbewaking en een breder hulpaanbod. Het EPC is in de loop der jaren een vakkundig werkend samenwerkingsverband geworden met kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van psychologische behandelingen, waarbij de aandacht voor de individuele cliënt gewaarborgd is gebleven.